حتما شنیده اید که برای انجام جراحی بینی مهم ترین فاکتور این است که بیمار یا مراجعه کننده در سلامت کامل قرار داشته باشد و به لحاظ جسمی و فیزیولوژیکی بیماری حاد یا مشکلی نداشته باشد. بنابراین یکی از مواد حائز اهمیت پیش از انجام این پروسه درمانی و زیبایی بررسی جراحی بینی و بیماری های خاص بر روی زیبا جویان می باشد. در واقع یک جراح بینی حاذق و ماهر در تهران همچون دکتر سهند قلعه باغی در ابتدا شرایط بیمار را به خوبی می سنجد و سپس توصیه می کند تا تحت عمل بینی قرار بگیرد.
انواع بیماری های ممنوعه برای انجام جراحی بینی
این که فرد باید در سلامت کامل باشد گاهی حتی در مورد یک سرماخوردگی معمولی هم صدق می کند. برای مثال اگر در زمان انجام جراحی بینی ، سرماخورده باشید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ بینی جراحی شده شما بیش از حالت نرمال التهاب داشته و تنفس برایتان سخت تر خواهد شد و مجبورید تا دوره درمان طولانی تری را پشت سر بگذارید. به علاوه افرادی که بیماری های زمینه ای و به خصوصی دارند ، در شرایط متفاوت تری نسبت به باقی افراد قرار دارند به گونه ای که برخی فعالیت های نرمال هم برایشان ممنوع است و حتی بعید نیست بهترین جراح بینی تهران تشخیص دهد که انجام جراحی هم برای سلامتشان مضر است .از آن جایی که برخی داوطلبان جراحی رینوپلاستی هم درگیر این بیماری ها هستند ، امروز و در این مقاله به بررسی ارتباط بین جراحی بینی و بیماری های خاص می پردازیم.
دیابت
اولین بیماری ای که به بررسی ارتباط و یا بهتر بگوئیم ، تداخل آن با جراحی بینی می پردازیم ، دیابت است. دیابت یا بالا بودن سطوح قند خون در بدن شما می تواند از طریق بالا بردن دوره بهبودی و ریکاوری شما بر انجام جراحی زیبایی بینی تان تاثیر گذار باشد ؛ چرا که ترمیم و بهبودی زخم در این بیماران به طور عادی از سایرین کند تر بوده و حتی زخم های کوچکی که روی بدنشان ایجاد می شود ، دیرتر از افرادی که دیابت ندارند ترمیم می شود.
به همین دلیل برای بیماران دیابتی که مایلند رینوپلاستی انجام دهند ، ضروری است که قبل از اقدام جراحی بینی و بیماری های خاص ، حتما در مورد این موضوع با پزشک خود مشورت کرده و از بی خطر بودن عمل مطمئن شوند. پزشک متخصص باید از سابقه پزشکی بیمار به طور کامل مطلع شده تا بتواند بهترین تشخیص و عملکرد را در زمان انجام جراحی داشته باشد.
این زیباجویان باید قبل از جراحی ، وزن بدنشان را کنترل کرده و نسبت به تزریق انسولین وابستگی نداشته باشند چون زمانی که بیمار دیابت کنترل نشده دارد ، رگ های باریک و کوچکی که تغذیه پوست را انجام می دهند ، در طی انجام جراحی بینی صدمه دیده و بهبودی پوست را به تاخیر می افتد و به این ترتیب احتمال بروز عفونت در فرد بالا می رود. البته تشخیص دقیق تمامی این موارد با پزشک خواهد بود و نظر نهایی را باید به ایشان سپرد چرا که بسته به خفیف یا شدید بودن وضعیت بیمار ، نظر پزشک می تواند متفاوت باشد.
صرع
در صورتی که به بیماری صرع مبتلا هستید و می خواهید ایرادات فانکشنال و یا ظاهری بینی خود را برطرف کنید و برای انجام عمل دچار شک شده اید حتما با پزشک مغز اعصاب خود و جراح زیبایی مورد این مسئله مشورت کرده و راهنمایی بگیرید چرا که این دسته از افراد در گروه افراد با جراحی بینی و بیماری های خاص قرار میگیرند . به دلیل اینکه اطلاع درستی از زمان بروز حملات آن ها در دست نیست ، برای بیهوشی و جراحی به صورت کلی مشکلی ندارند اما اگر، بیماری کنترل نشده باشد و یا رو به پشرفت باشد ، نمی توان در مورد بی خطر و ایمن بودن آن اطمینان داشت چرا که هیجان و اضطرابی که جراحی بای زیباجو به همراه دارد ممکن است برای افراد درگیر بیماری ، موجب این حملات شود. به همین دلیل عموما جراحی های تهاجمی برای این افراد در نظر گرفته نمی شود . اما اگر بیماری شما کنترل شده و تحت درمان هستید ، می توانید در صورت تایید پزشک جراحی زیبایی بینی داشته باشید و زیبایی خود را دو چندان کنید.
آسم
زمانی که راه های هوایی و تنفسی ما حساس و متورم باشند ، در شرایط جراحی بینی و بیماری های خاص و گاهی اوقات موجب بسته شدن راه هوایی و بروز مشکلات جدی در تنفس می شوند که ما آن را با نام حملات آسم می شناسیم. چون در زمان انجام جراحی بینی از بیهوشی عمومی استفاده می شود، در صورت بروز حملات آسم ، زندگی فرد با خطرات جدی رو به رو می شود. البته باید یادآورد شد ، در صورتی که بیماری شما ، کنترل شده و خفیف باشد ، پس از ملاقات و مشورت و مهم تر ازهم تایید دکتر، می توانید برای انجام عمل بینی اقدام کنید.
کم خونی شدید درمان نشده
کم خونی از آن دسته بیماری های شایع و رایج است که سلامت شما را با خطر جدی رو به رو نمی کند و درصورتی که خفیف بوده و بتوان با دارو درمانی (عموما مصرف قرص و مکمل های آهن) کم خونی را برطرف کرد ، می توانید با خیال راحت و بدون هیچ مشکلی، بینی خود را عمل کنید. اینکه کم خونی فرد به قدری بالا باشد ، که انجام جراحی را برای او غیر ممکن سازد ، نادر است. اگر شک دارید که کم خون هستید یا خیر ، تست کم خونی دهید مطمئن شوید که در گروه جراحی بینی و بیماری های خاص قرار نمیگیرید.
این آزمایشات سطح هموگلوبین را مشخص می کند و در صورتی که عدد کمتر از 10 باشد فرد آمادگی جراحی بینی را ندارد و افرادی که از این عدد بالاتر باشند در صورت داشتن شرایط دیگر کاندیدای مناسب برای جراحی بینی محسوب می شوند. بهتر است برای روشن شدن موضوع و نوع مشکل، نتایج را به پزشک خود نشان دهید تا در مورد نحوه حل آن و تاثیرگذاری آن در روند جراحی بینی با شما صحبت کند.
ام اس
در گذشته این باور وجود داشت که بیماران مبتلا به ام اس نمی توانند بینی خود را جراحی کنند و جزئی از افراد مایل به جراحی بینی و بیماری های خاص قرار میگیرند. چرا که برخی پزشکان بر این باور بودند که بیهوشی کامل ، می تواند بر بیماری ام اس اثر گذاشته و موجب عود گرفتن و پیشرفت این بیماری در بدن افراد شود. اما بر اساس مطالعات جدید که عده ای از محققان آمریکایی بر روی 281 فرد در سنین 18 تا 75 انجام داده اند ، این نتیجه حاصل شد که این گذاره چندان هم درست نیست و به ازای هر بیمار 7.1 و 5.5 درصد بوده است.
این گونه تحقیقات و آزمایش ها موجب می شود تا پزشکان و بیماران با آگاهی و خیال راحت قدم در پروسه جراحی بگذارند. البته هرچند مطالعات این چنین درخصوص ام اس کم نیستند اما همچنان آزمایشات و بررسی های لازم انجام نشده و هنوز جای پیشرفت و در این خصوص وجود دارد و با کمک گرفتن از همین یافتههای بدست آمده پزشکان و بیماران می توانند در مورد عمل جراحی تصمیم گیری بهترو درست تری داشته باشند.
بیماری هموفیلی
این بیماری از جمله بیماری ها مربوط به خونریزی است. افرادی که به این بیماری مبتلا هستند ، در انعقاد خون خود مشکلاتی دارند که سبب می شود در حین جراحی بینی و بیماری های خاص خون زیادی از دست بدهند و در نتیجه این خونریزی بیش از حد که برای فرد خطرناک است ، این بیماران گزینه های خوبی برای رینوپلاستی در نظر گرفته نمی شوند و به ان ها توصیه می شود جراحی های انتخابی و داوطلبانه را کنار گذاشته و ریسک آن را به جان نخرند.