عوارض پیوند غضروف به بینی | پیوند استخوان و جابه جایی آن

فهرست مطالب

به صورت کلی در انواع عمل های رینوپلاستی ، اعمال تغییرات در فرم بینی و استخوان آن وجود دارد. گرافت کردن استخوان و غضروف بینی در عمل اولیه به واسطه غضروف های موجود انجام و در عمل های ثانویه معمولا با استفاده از پیوند انجام می شوند. اما بهترین نوع غضروف برای پیوند به بینی چیست ؟ در ادامه از این مقاله همراه ما بوده تا به بررسی دقیق پیوند غضروف دنده و لاله گوش به بینی پرداخته و عوارض آن را بررسی کنیم.

پیوند استخوان و غضروف به بینی

عمل پیوند استخوان و غضروف به بینی

یکی از این روش‌ های علی و بسیار موثر در فرم بینی های آسیب دیده در عمل های اولیه بینی یا غیره، استفاده از پیوند غضروف و استخوان است که معمولاً از دنده بیمار استخراج می‌ شود. عمل ترمیم بینی با استفاده از استخوان دنده و غضروف یک جراحی بسیار مهم و حساس است که به دست یک جراح با تجربه و حرفه ای قابل انجام است. در عمل های ترمیم با استفاده از غضروف ، بینی بیمار استخوان یا غضروف مورد نیاز برای فرم دهی و گرافت را نداشته و جراح به دلیل اعمال تغییرات می بایست این غضروف را از استخوان دنده یا حتی لاله گوش استخراج کند.

غضروف چگونه استخراج و پیوند زده می شود؟

به طور کلی نواحی از بدن از جمله استخوان دنده یا غضروف های لاله گوش برای ترمیم بینی گزینه مناسبی به شمار می روند. جراح برای استفاده از استخوان مورد نیاز ، با ایجاد یک برش 1 الی 2 سانتی ، در ناحیه زیر سینه ، استخوان مورد نیاز خود را دریافت کرده و سپس آن را بخیه می زند. (برای دریافت غضروف لاله گوش نیز همین پروسه طی می شود. ) پس از 24 الی 48 ساعت درد و علائم درد از جای غضروف دریافت شده به طور کامل از بین رفته و تنها ممکن است جای آن باقی بماند. جراح بعد از دریافت استخوان آن را برای پیوند به بینی آماده کرده و جای گذاری می کند.

دریافت رایگان مشاوره برای عمل بینی با پر کردن فرم زیر 

کاربرد های اصلی پیوند غضروف به بینی

به طور کلی کاربرد پیوند استخوان و غضروف بینی در جراحی‌ های ترمیمی و زیبایی بسیار گسترده است. در مواردی که بیمار دچار کمبود بافت غضروفی یا استخوانی در بینی شده باشد، استفاده از غضروف دنده یا استخوان دنده بسیار موثر است. بنابراین برخی از اصلی ترین کاربرد های عمل پیوند استخوان به بینی عبارت اند از:

  • ترمیم آسیب‌ های ناشی از تصادفات با استفاده از غضروف و استخوان
  • اصلاح دفورمیتی‌ های مادرزادی
  • ترمیم مشکلات ناشی از جراحی‌ های قبلی (عمل ترمیم بینی با استفاده از غضروف لاله گوش یا استخوان دنده)
  • بهبود ظاهر تیغه یا استخوان پل بینی با استفاده از غضروف پیوند شده
  • همچنین که یکی از مزیت هایی که پیوند استخوان خود فرد به بینی به همراه دارد این است که امکان پس خوردن آن از بدن بسیار کم بوده و از بافت خود بدن است.

زمان جوش خوردن غضروف بینی

یکی از دغدغه‌ های بیماران پس از عمل پیوند، مدت زمان بهبودی و جوش خوردن بافت‌ هاست. به طور کلی باید گفت که مدت زمان جوش خوردن غضروف بینی به عواملی مانند نوع جراحی، شرایط جسمانی بیمار و تکنیک جراح بینی بستگی دارد. در بیشتر موارد، غضروف دنده بین 3 تا 6 ماه به طور کامل با بافت بینی یکپارچه می‌ شود و تمامی علائم بعد از عمل بینی از بین می رود. البته که باید گفت فرم نهایی بینی در این زمان کامل نشده و ممکن است حتی تا یک سال بعد از عمل نیز نمایان نشود.

عوارض پیوند غضروف بینی

طبیعی است که عمل پیوند غضروف و استخوان به بینی نیز همراه با برخی عوارض همراه باشد ؛ اما انتخاب جراح بینی حرفه ای و با تجربه و رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل می تواند تا حد زیادی از بروز عوارض ها جلوگیری کند. اما عوارض های عمل پیوند و گرافت استخوان به بینی شامل:

  • جابجایی غضروف: یکی از مشکلات احتمالی، علائم جابجایی غضروف بینی بعد از عمل است که ممکن است باعث تغییر شکل بینی شود. (توصیه می شود از جراح با تجربه برای این عمل استفاده شود)
  • عفونت: احتمال عفونت بسیار کم و ناچیز است اما با این حال به عنوان عوارض این عمل به شمار می رود
  • تحلیل غضروف: در برخی موارد، غضروف پیوندی ممکن است دچار تحلیل شده و نتایج جراحی را بعد از مدت زمانی تحت تاثیر قرار دهد.
  • جراحی پیوند استخوان دنده به بینی یکی از پیشرفته‌ ترین روشها در جراحی‌ های زیبایی و ترمیمی به شمار می رود. این تکنیک به بیماران کمک می‌ کند تا ساختار و فرم ایده‌ آل بینی خود را به دست آورند ؛ البته که انتخاب جراح بینی حرفه ای و با
  • تجربه و همچنین رعایت نکات مراقبتی بعد از عمل بسیار مهم بوده و بر فرم نهایی بینی تاثیرگذار است.

دکتر سهند قلعه باغی

بهترین جراح بینی در تهران که علاوه بر کسب رتبه ۳۸ در کنکور سراسری، دانش آموخته دکتری عمومی علوم پزشکی تهران بوده اند. همچنین  ایشان دوره دکتری تخصصی را نیز در همین دانشگاه گذرانده و دارای بورد تخصصی هستند. انجام  جراحی بینی اولیه و ترمیمی تخصص های ایشان بوده که در آن از مهارت و موفقیت بالایی برخوردار هستند.

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری مقاله