حس بویایی بعد از عمل بینی

فهرست مطالب

کاهش حس بویایی  بعد از جراحی بینی یکی از عواملی است که ممکن است بیمار  آن را تجربه کند. البته که باید در نظر داشته باشید این امر تا چند هفته پس از  عمل که بینی دارای ورم، التهاب، مخاط یا حتی تامپون است طبیعی بوده و بعد از آن می بایست به حالت ابتدایی باز گردد. عدم بازگشت حس بویایی فرد می تواند نشان دهنده عارضه جدی باشد که باید توسط پزشک بررسی شود. بنابراین در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا درباره  حس بویایی بعد از عمل بینی اطلاعات کسب کنید. 

از بین رفتنحس بویایی بعد از عمل بینی

از بین رفتن حس بویایی بعد از عمل بینی

برخی از بیماران تصور می کنند که با انجام عمل زیبایی بینی دچار مشکلاتی نظیر از بین رفتن حس بویایی  می شوند. اما باید بدانید که این یک تصور اشتباه است و بیمار با انجام عمل به روش اصولی و توسط یک جراح حرفه ای و با مهارت به هیچ عنوان دچار عوارضی چون مشکل بویایی نخواهد شد. بنابراین انتخاب جراح حرفه ای و ماهر می تواند در نتایج بعد از عمل به خصوص حس بویایی شما تاثیر گذار باشد. 

کاهش حس بویایی بعد از عمل بینی طبیعی است؟

بله کاهش حس بویایی بعد از عمل بینی به طور موقت در روزها و یا حتی هفته های ابتدایی بعد از عمل بینی امری طبیعی است که با گذشت زمان و بهبودی بیمار بهبود می یابد.  بنابراین برخی از اصلی ترین عواملی که می تواند موجب کاهش حس بویایی فرد بعد از جراحی بینی شود عبارت اند از:

  • وجود گچ، تامپون یا اسپلینت‌ های بینی: در برخی موارد، گچ یا اسپلینت‌هایی که برای تحکیم  ساختار بینی استفاده می‌شوند، می‌توانند موجب جلوگیری از جریان هوا شده و در نتیجه حس بویایی افراد را کاهش دهد. 
  • تورم و التهاب داخل بینی: بعد از جراحی بینی، بافت‌های داخلی بینی متورم و ملتهب می‌شوند که می‌تواند مانع جریان هوا و  حتی احساس بویایی شود.
  • وجود بخیه‌ و زخم‌ داخل بینی: بخیه‌ها و زخم‌های داخلی بینی می تواند تا پایان دوره بهبودی بیمار موجب کاهش حس بویایی فرد شود. 
  • استفاده از مواد بیهوشی و داروها: برخی از مواد بیهوشی و داروهایی که در طول و بعد از جراحی استفاده می‌شوند، می توانند به طور موقت بر حس بویایی افراد موثر باشند. 

کاهش حس بویایی تا چه مدت بعد از جراحی بینی طبیعی است؟

به صورت کلی نمی توان از بیماری که به تازگی (چند روز) بینی را جراحی کرده توقع حس بویایی داشت. چراکه در این بازه زمانی بیمار دارای گچ یا تامپون درون بینی خواهد بود که موجب جلوگیری از ورود هوا به درون بینی می شود. البته که برخی بیماران بعد از خارج کردن پانسمان بینی نیز همچنان دچار کاهش حس بویایی  می شوند که این به دلیل ورم بینی یا مخاط درون بینی خواهد بود. بنابراین تا چند هفته پس از جراحی ممکن است دچار کاهش حس بویایی باشید که طبیعی است. 

همچنین ناگفته نماند که احساس بوی بد از بینی بعد از جراحی هیچ ارتباطی با جراحی بینی ندشاته و صرفا به دلیل باقی ماندن مخاط و خونابه ها ایجاد می شود. 

چگونه حس بویایی بعد از عمل بینی را بازگردانیم؟

 به طور کلی  بازگرداندن حس بویایی بعد از جراحی بینی ، امری است که با گذشت زمان و بهبودی بیمار به وجود می اید. بنابراین فرد نمی تواند مستقیما بر حس بویایی خود کنترل داشته باشد. البته که برخی از نکات هستند که رعایت ان ها به بهبودی بیمار کمک خواهد کرد که عبارت اند از:

  • شستشوی مرتب بینی با استفاده از سرم های مخصوص و اسپری سالین (البته با تجویز جراح بینی خود)
  • عدم قرار گیری در نواحی حاوی گرد و غبار یا حاوی دود دخانیات 
  • نوشیدن آب و مایعات کافی
  • نحوه خوابیدن بیمار که سر خود را کج قرار ندهد و به صورت صاف و بالا نگه دارد
  • صبوری تا پایان دوره نقاهت از جمله از بین رفتن ورم بینی ، آبریزش و یا گرفتگی پس از جراحی

کاهش حس بویایی ناشی از اشتباه در جراحی

در برخی موارد متاسفانه بیمار در اثر مواردی چون کم مهارت بودن جراح یا قصور پزشکی دچار مشکلات تنفسی یا حتی بویایی می شوند. به منظور جلوگیری از این عارضه باید بدانید که حتما با پزشک با تجربه در زمینه رینوپلاستی و عمل بینی مراجعه کرده و از بی توجهی به رعایت دستورالعمل های ایشان نیز پرهیز کنید. چرا که علاوه بر نحوه جراحی ، مراقبت های بعد از عمل بینی نیز می تواند تاثیر گذار باشند.  

آیا حس چشایی هم همراه با بویایی از بین می رود؟

باید بدانید که در برخی موارد ممکن است بیمار بین 2 تا 3 هفته علاوه بر حس بویایی حس چشایی را نیز از دست بدهد که این امر در اثر  استفاده از داروی بیهوشی ، خشکی دهان ، یا حتی دارو های مصرفی بیمار خواهد بود. البته که تاکید می شود اگر جراحی به صورت اصولی و دقیق انجام شده باشد کاهش حس بویایی و چشایی بعد از عمل کاملا موقتی و طبیعی خواهد بود

دکتر سهند قلعه باغی

بهترین جراح بینی در تهران که علاوه بر کسب رتبه ۳۸ در کنکور سراسری، دانش آموخته دکتری عمومی علوم پزشکی تهران بوده اند. همچنین  ایشان دوره دکتری تخصصی را نیز در همین دانشگاه گذرانده و دارای بورد تخصصی هستند. انجام  جراحی بینی اولیه و ترمیمی تخصص های ایشان بوده که در آن از مهارت و موفقیت بالایی برخوردار هستند.

0 0 رای ها
امتیاز برای مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 دیدگاه ها
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اشتراک گذاری مقاله