سوهان کشی بینی تحت بیهوشی انجام می شود یا بیحسی؟ آیا سوهان کشی درد دارد؟ سوهان کشی یکی از راههای اصلی برای برداشتن قوز بینی بعد از عمل است که می تواند تا حدودی موجب رفع برآمدگی بینی شده و فرم آن را بهبود ببخشد. در ادامه این مقاله همراه ما باشید تا به طور دقیق با این تکیک کم تهاجم یعنی نحوه سوهان کشی بینی و برداشتن قوز آشنا شوید.
سوهان کشی بینی چیست؟
سوهان کشی بینی ، یک روش کم تهاجم تر به نسبت جراحی باز است که برای افرادی مورد استفاده قرار میگیرد که قوز بینی آنها در عمل اولیه به طور کامل برداشته نشده است و یا نیاز به ایجاد تغییرات دارد (برای افرادی که رینوپلاستی انجام نداده اند نیز مناسب است). به طور کلی سوهان کشی بینی یا نام دیگر آن رسپینگ یکی از مراحل جراحی زیبایی بینی یا رینوپلاستی است که برای اصلاح و صاف کردن استخوان های بینی استفاده میشود. این تکنیک کاربردی معمولاً در مواردی به کار می رود که روی استخوان بینی برجستگی، ناصافی یا قوز وجود داشته باشد. البته که باید ذکر کرد که استفاده از رسپینگ بینی برای بینی هایی که قوز آن در قسمت بالایی بینی است مناسب نبوده و در این شرایط بیمار باید جراحی رینوپلاستی کامل انجام دهد.
تکنیک های سوهان کشیدن بینی شامل مواردی از جمله نکات زیر خواهند بود:
- سوهان کشی با تکنیک باز: در این روش جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی دو طرف حفره های بینی را باز کرده تا با دقت و دید بیشتری قوز را بتراشد.
- سوهان کشی با تکنیک بسته: در این تکنیک سوهان با ایجاد یک برش بسیار کوچک وارد بینی شده و موارد لازم را اصلاح می کند. این تکنیک معمولا برای بینی هایی که نیاز به جراحی ثانویه دارند ، کاربردی بوده و پیشنهاد می شود.
نحوه سوهان کشی بینی در تهران
در صورتی که تمایل به سوهان کشیدن بینی در تهران دارید بهتر است بدانید که این روش از تهاجم کمتری به نسبت جراحی بینی باز برخوردار بوده و برای بینی های استخوانی کاربرد دارد. علاوه بر این استفاده از این تکنیک نیازی به بیهوشی نداشته و معمولا تحت بی حسی موضعی انجام می شود. این عمل نیز همانند رینوپلاستی می بایست حتما توسط جراح و متخصص گوش ، حلق و بینی انجام شده و به هیچ عنوان نباید به افراد غیر حرفه ای مراجعه کرد.
برخی از اصلی ترین مراحل سوهان کشی بینی عبارت اند از:
اصلاح استخوان بینی : ابتدا جراح با ابزارهای مخصوص از جمله سوهان مخصوص بینی (rasp) قسمت استخوانی بینی (قوز) را صاف و یکدست می کند.
رفع برجستگی های اضافه: اگر قوز یا برجستگی های اضافه استخوانی بر روی بینی وجود داشته باشد، سوهان کشی میتواند همه برجستگی ها را از بین برده و فرم یکدستی برای بینی ایجاد کند.
همچنین باید ذکر نمود که در سوهان کشی بسته بینی ، نیازی به ایجاد برش یا بخیه زدن بینی نبوده و به همین دلیل بیمار نیازی به استفاده از تامپون ، اسپلینت یا غیره نیز نخواهد داشت. بنابر این سوهان کشی بینی نوعی تکنیک جراحی بینی بسته به شمار می رود.
درد و نقاهت بعد از سوهان کشی بینی
به طور کلی سوهان کشی بینی تحت بی حسی یا بیهوشی انجام شده و زیباجو هیچگونه درد یا علائمی احساس نخواهد کرد. اما نکته حائز اهمیت این است که فرد باید حداقل 7 روز بعد از رسپینگ بینی از چسب استفاده نموده یا با توجه به نظر پزشک از پانسمان مخصوص استفاده کند. همچنین ناگفته نماند که فرد در طی این دوران نیز نیاز به مراقبت از بینی داشته و توصیه می شود از وارد شدن ضربه بینی حتما جلوگیری شود.
قابل کر است که علائمی چون درد ، کبودی ، ورم یا سیاه شدن اطراف بینی حتی زیر چشم ها بعد از سوهان کشی کاملا طبیعی بوده و طی سپری شدن دوره نقاهت کاملا از بین می رود.
استخوان تراشیده چگونه از بینی خارج می شود؟
بعد از تراش دادن قوز بینی ، محل تراش خورده با محلول مخصوصی شستشو داده شده و در طی این فرایند کلیه پودر یا تکه استخوان ناشی از تراش خوردن استخوان بینی از آن خارج می شود.
بهترین زمان سوهان کشی بینی
طبق نظر دکتر سهند قلعه باغی ، نمی توان گفت که بهترین زمان برای سوهان کشیدن بینی در تهران چه زمانی است ؛ اما اگر بینیتان را تا به حال جراحی نکرده اید محدودیتی نداشته و با دریافت مشاوره از پزشک می توانید برای راسپینگ بینی اقدام کنید. اما اگر بینی خود را قبلا جراحی کرده اید و به هر دلیلی استخوان آن نیاز به ترمیم دارد ، حداقل 6 ماه الی 1 سال بعد از عمل بینی برای این کار صبر و پس از آن اقدام کنید.