طبیعی است که بعد از جراحی بینی بیمار احساس ناخوشایندی به قسمت داخلی بینی داشته باشد. این شامل مواردی چون خشک شدن مخاط داخل بینی ، احساس بوی بد از درون بینی و غیره می باشد. شست و شوی بینی بعد از جراحی بینی یکی از راه های بسیار ساده و کاربردی می باشد که بعد از جراحی توصیه می شود. در ادامه همراه ما باشید تا نحوه شستن بینی بعد از عمل جراحی را بررسی کنیم.
شستن بینی بعد از جراحی بینی
به طور کلی اهمیت شستن بینی بعد از جراحی در این است که مخاط و خونابه های خشک شده درون بینی را از آن خارج کند. شست و شوی بینی بعد از جراحی باعث می شود که همه مخاط خشک شده از درون آن خارج شده ، راه تنفسی بیمار باز و بهتر شود. علاوه بران دیگر اهمیت آن نیز این است که از عفونت و التهاب درون بینی کاسته شود. همچنین ناگفته نماند که این کار باعث بهبود و تسریع فرایند بهبودی سریعتر فرد شده و زخم ها زود تر جوش میخورند. سرم مخصوص شست و شوی بینی و آب نمک از مواردی هستند که میتوانید بینی را با آن شست و شو دهید.
چگونه بینی را بعد از جراحی بشوییم؟
طبیعی است که تفاوت زیادی در نحوه شستشوی بینی قبل و بعد از جراحی وجود دارد. اولین نکته این است که از کشیدن بینی با دو دست به شدت پرهیز کنید. فین کردن را تا مدت زیادی بعد از جراحی بینی کاملا فراموش کنید. بهترین روش برای شستشوی بینی بعد از جراحی این است که از یک سرم مخصوص شست و شو استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که ممکن است خارج شدن مخاط به دلیل ورم و زخم های داخل بینی با چالش همراه باشد ؛ صبور باشید و به هیچ عنوان دستمال یا گوش پاک کن داخل بینی نبرید.
مزایای شستن بینی
شست و شوی بینی نوعی روش مراقبت بعد از جراحی بینی به شمار رفته که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برای مثال برخی از مهمترین ویژگی های شستن بینی عبارت اند از:
- جلوگیری از خشک شدن بینی و التهاب آن که موجب سوزش بینی نیز می شود
- بهبود وضعیت تنفسی به دلیل خارج شدن مخاط خشک شده درون آن
- پاکسازی لخته های باقی مانده از جراحی
- بهبود سریع تر زخم
- رفع التهابات
- به حداقل رسیدن خطر عفونت
- رفع بوی بد بینی
شستشوی بینی با سرم بعد از عمل
به طور کلی بلافاصله بعد از برداشتن آتل و تامپون شستشو پیشنهاد نمیشود. بهتر است چند روز بعد از برداشتن آتل و با مشورت پزشک از سرم های شست و شو استفاده شود. برای شستن بینی با استفاده از سرم بهتر است ابتدا سر را خم کرده و سرم را با استفاده از ابزار مخصوص به داخل بینی بریزید. توجه داشته باشید که این کار را بدون هیچ فشار بر بینی انجام دهید. علاوه بر آن بعد از خارج شدن مخاط یا خونابه از بینی آن را به آرامی پاک کردن و بینی را خشک کنید . شستشوی دماغ بعد از عمل به صورت روزانه دو نوبت توصیه می شود.
تا چه مدت بینی به شست و شو نیاز دارد ؟
به طور کلی نمی توان گفت که چه مدت زمانی برای شست و شوی بینی بهتر است ؛ اما به طور کلی تا یک هفته بعد از جراحی بینی ، توصیه می شود که شست و شو انجام شود. البته که تشخیص اینکه تا چه زمان از سرم شست و شوی بینی یا قطره ها استفاده کنید بر عهده پزشک شما می باشد.
بوی بد بینی با شست و شو از بین می رود ؟
بله به طور کلی اگر بیمار به دلیل خشک شدن خونابه یا مخاط بعد از جراحی احساس بوی بد از بینی داشته باشد ، با شستشوی مرتب ، این بو به طور کامل از بین خواهد رفت. البته که اگر مدت زیادی از جراحی بینی شما گذشته اما احساس ما همچنان باقیست ؛ حتما موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
تمیز کردن بینی بعد از عمل با گوش پاک کن
تمیز کردن بینی با گوش پاک کن سبب عفونت ، گیر کردن پرز های گوش پاک کن داخل بینی و بسیاری از موارد دیگر می شود. به همین دلیل این کار کاملا ممنوع بوده و به شدت از آن پرهیز کنید.
سخن پایانی
جراحی بینی یک پروسه چند ماهه تا بهبودی کامل می باشد که نیازمند رعایت نکات مراقبتی و رعایت دستور العملی می باشد. شستشوی بینی نیز نکته بسیار مهمی در فرایند بهبودی بعد از جراحی می باشد که توصیه می شود حداقل تا 10 روز بعد از جراحی انجام شود. شستن بینی سبب جلوگیری از عفونت ، باز شدن راه تنفسی و از همه مهمتر تسریع فرایند بهبودی شما می شود. بنابراین این نکات بسیار ساده اما مهم بعد از عمل را جدی گرفته و از آن پیروی کنید.